Αμεση βΟΗθεια και μεταφορΑ με ασθενοφΟρα πλΗρως εξοπλισμΕνα

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ  24/7 εξυπηρΕτηση

κλειστε ραντεβου

Immediate assistance and transport with fully equipped ambulances

Emergencies 24/7 service

Appointment

Πληροφορίες για το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας «Φώφη Γεννηματά»

Μαρ 27, 2023

To Therapis General Hospital συμμετέχει στο πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου μαστών «Φώφη Γεννηματά».
Οι δικαιούχοι του προγράμματος πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους Online ή και τηλεφωνικά στο 210 729 1111.


Δικαιούχοι του προγράμματος ελέγχου μαστών «Φώφη Γεννηματά»

Δικαιούχοι στο Πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου μαστών «Φώφη Γεννηματά» είναι όλες οι γυναίκες που έχουν ΑΜΚΑ και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 50 έως 69 ετών. Εξαίρεση αποτελούν οι γυναίκες που έχουν ήδη κάνει εξέταση μαστού κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, είτε έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού την τελευταία πενταετία. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες συστήνουν ψηφιακή μαστογραφία σε γυναίκες 50-69 ετών κάθε δύο χρόνια.

Ως εκ τούτου, όταν μια γυναίκα έχει εξεταστεί την προηγούμενη χρονιά, δε είναι συνίσταται να εξεταστεί ξανά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, αν υπάρχουν ειδικοί λόγοι να επαναλάβει την εξέταση, μπορεί να την πραγματοποιήσει μέσω ΕΟΠΥΥ, με τη διαδικασία που ισχύει μέχρι σήμερα.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που έχουν άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν με sms ή email το παραπεμπτικό τους. Όσες δικαιούχοι δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να ανακτήσουν το παραπεμπτικό με το ΑΜΚΑ τους στην εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ από το πεδίο «Έλεγχος Δράσης».

Το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου (ΕΠΠΕ) εκδίδει τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά, τα οποία ισχύουν για ένα χρόνο.

ΚΛΕΙΣΤΕ ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ


Προληπτικός έλεγχος μαστών: η επιλογή που μπορεί να σου σώσει τη ζωή

Ψηφιακή Μαστογραφία

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η προληπτική εξέταση επιλογής κατά του καρκίνου του μαστού. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αντικαταστήσει την αναλογική μαστογραφία, που χρησιμοποιούσε παλαιότερη απεικονιστική τεχνολογία.

Στην ψηφιακή μαστογραφία η ακτινοβολία είναι ελάχιστη και σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Η ψηφιακή μαστογραφία ανιχνεύει συμπαγείς και κυστικές βλάβες καθώς και περιοχές με ύποπτες αλλοιώσεις.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες οδηγίες, οι υγιείς και ασυμπτωματικές γυναίκες θα πρέπει να κάνουν τον πρώτο μαστογραφικό έλεγχο στα 35 (τη λεγόμενη μαστογραφία αναφοράς). Η μαστογραφία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια μετά την ηλικία των 40 ετών. Μετά την ηλικία των 50 ετών πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Εκτός εάν υπάρχει επιβαρυμμένο κληρονομικό ή ατομικό ιστορικό, που πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο.

Επίσης, για τις γυναίκες που έχουν επιβεβαιωμένη μετάλλαξη στα γονίδια BRCA1 και BRCA2, που συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού, συστήνεται ετήσια μαστογραφία από τα 30.
Συμβουλεύσου το γιατρό σου και κλείσε τώρα ραντεβού για τη μαστογραφία σου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ


Τι πρέπει να ξέρουμε για τον καρκίνο του μαστού

- Ο καρκίνος του μαστού αφορά 1 στις 11 γυναίκες του δυτικού κόσμου
- Στην Ευρώπη, 13,3% των νέων διαγνώσεων καρκίνου αφορά καρκίνο του μαστού – το ποσοστό αντιστοιχεί στο 28,7% όλων των νέων καρκίνων στις γυναίκες
- Είναι η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες
- Στην ηλικιακή ομάδα 50 – 69 καταγράφηκαν οι περισσότερες νέες διαγνώσεις, ενώ παρατηρείται η μικρότερη μείωση της θνησιμότητας
- Το 2020 στην Ελλάδα καταγράφηκαν 215 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού ανά 100.000 πληθυσμού, στις ηλικίες 50 – 69.
- Η θνησιμότητα στην ίδια ηλικιακή ομάδα φτάνει τους 42,7 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού.


Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στο 210 729 1111 ή συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ.


Βρείτε το Therapis General Hospital στα social media:

Instagram | Facebook | LinkedIn