Αμεση βΟΗθεια και μεταφορΑ με ασθενοφΟρα πλΗρως εξοπλισμΕνα

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ  24/7 εξυπηρΕτηση

κλειστε ραντεβου

Immediate assistance and transport with fully equipped ambulances

Emergencies 24/7 service

Appointment

Πότε μια κεφαλαλγία κρύβει κάτι ανησυχητικό. Τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να διερευνηθεί.

Απρ 4, 2023

Η κεφαλαλγία είναι το πιο συχνό σύμπτωμα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Είναι αλήθεια ότι προκαλεί ανησυχία στους ασθενείς μήπως αποτελεί εκδήλωση κάποιας σοβαρής εγκεφαλικής νόσου.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων αποτελεί ένα καλόηθες σύμπτωμα το οποίο περνάει με την χρήση απλής αναλγητικής αγωγής. Υπάρχουν διάφορα είδη κεφαλαλγίας όπως η κεφαλαλγία τάσης, η ημικρανία κ.α. η ανάλυση των οποίων αποτελεί αντικείμενο της νευρολογίας. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως η κεφαλαλγία οφείλεται σε σοβαρή εγκεφαλική νόσο.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να οφείλεται στην παρουσία όγκου ή αυτόματης εγκεφαλικής αιμορραγίας (συνήθως η κεφαλαλγία έχει απότομη έναρξη). Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ασθενής πρέπει να εξεταστεί άμεσα από νευροχειρουργό.

Ο πρώτος λόγος είναι η εμφάνιση της κεφαλαλγίας με συνοδούς ρουκετοειδείς εμέτους (δηλαδή εκτοξεύονται με μεγάλη ορμή). Συνήθως συνοδεύονται από ναυτία. Μπορεί να υπάρξει ύφεση της κεφαλαλγίας μετά το τέλος του εμετού.

Ο δεύτερος λόγος είναι η εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων (σπασμών) κατά την διάρκεια του επεισοδίου της κεφαλαλγίας.

Ο τρίτος λόγος είναι η εμφάνιση νευρολογικού ελλείμματος μαζί με την κεφαλαλγία. Μπορεί ο ασθενής να έχει διπλωπία (βλέπω τα αντικείμενα διπλά),  αστάθεια βάδισης και πτώσεις επί του εδάφους, αδυναμία σε κάποιο χέρι ή πόδι αλλά και διαταραχές λόγου.

Εάν τα συμπτώματα εμφανιστούν αιφνίδια ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και νευροχειρουργική εξέταση.

Στην περίπτωση που διαρκούν μέρες ή εβδομάδες τότε πρέπει να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και να εξεταστεί από νευροχειρουργό.

Επικοινωνήστε με τον Διευθυντή Νευροχειρουργικού Τμήματος του Therapis General Hospital κ. Φαίδωνα Λιάκο στα τηλέφωνα: 2117291111, 6944874901.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στο 210 729 1111 ή συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ.


Βρείτε το Therapis General Hospital στα social media:

Instagram | Facebook | LinkedIn