Αμεση βΟΗθεια και μεταφορΑ με ασθενοφΟρα πλΗρως εξοπλισμΕνα

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ  24/7 εξυπηρΕτηση

κλειστε ραντεβου

Immediate assistance and transport with fully equipped ambulances

Emergencies 24/7 service

Appointment

Ultra Mini Laser διαδερμική Λιθοτριψία

Μαρ 14, 2022

Η αντιμετώπιση των μεγάλων λίθων του νεφρού άνω των 2 εκατοστών ή κοραλοειδών λίθων (λίθοι που καταλαμβάνουν  το νεφρό) ή και λίθων σε κάτω κάλυκα που δεν προσεγγίζονται με το εύκαμπτο ουρητηροσκόπιο γίνεται με την ελάχιστα επεμβατική τεχνική της Ultra Mini Laser Διαδερμικής λιθοτριψίας. Από μία μικρή οπή (<1cm) ο σύγχρονος ενδοουρολόγος εισέρχεται στο νεφρό και με την χρήση των σύγχρονων μίνι νεφροσκοπίων υπό άμεση όραση προσεγγίζει την πέτρα και με την χρήση των σύγχρονων ισχυρών High Power Laser κατακερματίζει σε συγκρίματα τον λίθο που εξέρχονται από το σώμα του ασθενή από την μικρή οπή.

Η Ultra mini διαδερμική είναι η εντυπωσιακή εξέλιξη της κλασικής διαδερμικής που ωστόσο με μιας πολύ μικρότερης οπής σε σχέση με την κλασική τεχνική με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο με την χρήση μικρών εργαλείων και του High Power Laser κατακερματίζεται ο λίθος.Η παλιά τεχνική αποτελεί μια αποτελεσματική τεχνική ωστόσο είναι αρκετά τραυματική και αιμορραγική σε σχέση με την ultra mini που η οπή είναι μικρότερη από 0,5 εκ

Το εργαλείο είναι ατραυματικό διαστάσεων λίγων χιλιοστών, ενώ ο ενδοουρολόγος με την χρήση του Laser καθιστά τον ασθενή ελεύθερο λιθίασης με διαφύλαξη του νεφρού του ασθενή.

Ο ασθενής στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορεί να λάβει εξιτήριο την επόμενη  μέρα και να επιστρέψει άμεσα στην δραστηριότητά του.

Ο στόχος είναι κατά την επέμβαση αυτή ο κατακερματισμός του λίθου, η διαφύλαξη του ουροποιητικού και  λήψη δείγματος λίθου για χημική ανάλυση αυτού και περαιτέρω εξειδικευμένη αντιμετώπιση από την ομάδα της λιθίασης με βάση την σύσταση αυτού.

Δρ.Ιωάννης Σ. Καταφυγιώτης MD,PhD,FEBU,FECSM

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ-ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Fellow of the European Board of Urology

Fellow of the European Committee of Sexual Medicine

Μετεκπαιδευθείς εις Carl Gustav Carus,Δρέσδη,Γερμανία

Μετεκπαιδευθείς εις Hadassah Medical Center, Israel

Απόφοιτος Αμερικανικής Ενδοουρολογικής Εταιρείας