Αμεση βΟΗθεια και μεταφορΑ με ασθενοφΟρα πλΗρως εξοπλισμΕνα

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ  24/7 εξυπηρΕτηση

κλειστε ραντεβου

Immediate assistance and transport with fully equipped ambulances

Emergencies 24/7 service

Appointment

Καρκίνος του Προστάτη

Νοέ 17, 2022

Ιάσιμος σε ποσοστό 98% εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα.Η κακοήθεια του προστάτη είναι ένα είδος καρκίνου, που αναπτύσσεται στον προστάτη αδένα του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

Tείνει να εμφανίζεται με συχνότητα 1 άνδρας στους 15 μετά το 40ο έτος της ηλικίας τους.

Είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αίτια θανάτου από καρκίνο.

Η έγκαιρη διάγνωση όμως είναι εφικτή, αρκεί κάθε άντρας να ευαισθητοποιηθεί γι’ αυτό. Και αυτό, γιατί η πάθηση δεν δίνει κανένα σύμπτωμα στα αρχικά στάδια, όπου η νόσος είναι αντιμετωπίσιμη.

Διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται μόνο με τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο.

Η πρόληψη βασίζεται σε μια απλή εξέταση αίματος, που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη σε ένα πρώιμο στάδιο. Η εξέταση αυτή μετρά την ποσότητα του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) στο αίμα. Επί υψηλών τιμών PSA συνιστάται η πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία προστάτη και έπειτα ακολουθεί η βιοψία προστάτη.

Επί υποψίας κακοήθειας προστάτη εκτελείται βιοψία:

    1. Βιοψία δια βελόνης υπό διορθικό υπερηχογράφημα.

    1. Διαπερινεϊκή Fusion βιοψία προστάτη (στοχευμένες λήψεις προστατικού αδενώματος)

Στο Therapis General Hospital εκτελούμε την fusion βιοψία προστάτη που αξιοποιεί τις πληροφορίες της πολυπαραμετρικής μαγνητικής τομογραφίας (MRI). Επιτρέπει τη στοχευμένη βιοψία ύποπτων εστιών μέσω σύντηξης των τομών της μαγνητικής με υπερηχογραφικές εικόνες σε πραγματικό χρόνο. Η συγκεκριμένη μέθοδος υπερτερεί της κλασσικής τυχαιοποιημένης, διότι είναι μεγάλης ακρίβειας με αποτέλεσμα πολύ μικρότερη πιθανότητα ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων, ανώδυνη και με πολύ χαμηλότερα ποσοστά λοιμώξεων.

Θεραπεία

    • Ενεργητική παρακολούθηση – Επιτήρηση.

    • Χειρουργική (ριζική προστατεκτομή). Στο Therapis General Hospital εκτελείται η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη (ελάχιστα επεμβατική). Η λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή η οποία προϋποθέτει μόνο μια ημέρα νοσηλείας με άριστα ογκολογικά αποτελέσματα, διατήρηση της εγκράτειας των ούρων και της στυτικής ικανότητας, δίνοντας τη δυνατότητα της άμεσης επανόδου του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες.

    • Ακτινοθεραπεία (για ασθενείς που δεν δύναται να χειρουργηθούν).


Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στο 210 729 1111 ή συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ.


Βρείτε το Therapis General Hospital στα social media:

Instagram | Facebook | LinkedIn