Αμεση βΟΗθεια και μεταφορΑ με ασθενοφΟρα πλΗρως εξοπλισμΕνα

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ  24/7 εξυπηρΕτηση

κλειστε ραντεβου

Immediate assistance and transport with fully equipped ambulances

Emergencies 24/7 service

Appointment

παθολογικο

τμημα παθολογικου

 

Η Εσωτερική Παθολογία, επίσης γνωστή απλώς ως Παθολογία (διεθνής όρος: Internal Medicine), είναι κλινική ειδικότητα της Ιατρικής που ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη μη-χειρουργική θεραπεία των νοσημάτων στους ενήλικες ασθενείς, με ιδιαίτερη έμφαση στα εσωτερικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού.

Το φάσμα θεραπευτικής της Εσωτερικής Παθολογίας περιλαμβάνει επί της ουσίας μια ευρύτατη γκάμα διαταραχών του αναπνευστικού, του αιμοποιητικού, του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του κυκλοφορικού, του νευρικού, του μυοσκελετικού και του ουρογεννητικού συστήματος, καθώς επίσης τις μεταβολικές και βιοχημικές διαταραχές και τα λοιμώδη νοσήματα.

Συχνά οι Παθολόγοι καλούνται να διαχειριστούν σύνθετα ή πολυσυστηματικά νοσήματα τόσο μέσα σε νοσοκομειακές δομές (κλινικές, εξωτερικά ιατρεία και ιατρεία/τμήματα επειγόντων περιστατικών) όσο και σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (κέντρα υγείας, ιδιωτικά ιατρεία).

Το Παθολογικό Τμήμα αποτελεί ένα από τα δυναμικότερα Τμήματα του THERAPIS GENERAL με πολυδιάστατη δραστηριότητα.

Στο Παθολογικό Τμήμα γίνεται ιδιαίτερη ενασχόληση με την Γηριατρική, τις λοιμώξεις (δηλαδή νοσήματα που οφείλονται σε μικρόβια, ιούς, παράσιτα, μύκητες), τη διερεύνηση κάθε εμπύρετου νοσήματος και τα προληπτικά προγράμματα εμβολιασμών. Στο Νοσοκομείο μας υπάρχει Επιτροπή Λοιμώξεων με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπου συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

pathologiko-tmima-1